Informatie over cadeaubonnen

Informatie over cadeaubonnen

Misschien bent u in bezit van een cadeaubon met het logo van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Deze cadeaubonnen zijn van 2014 tot 2017 uitgegeven in beheer van Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubon. Deze stichting had als doel om de cadeaubon, die dreigde met de serviceorganisatie Fairsupport ten onder te gaan, te redden. Deze reddingspoging is niet gelukt. De bon wordt sinds begin 2018 niet meer uitgegeven en in 2019 is de stichting opgeheven. Ook bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, die het beheer van de bonnen al sinds 2006 uitbesteed had aan FairSupport, zijn geen middelen meer om de bonnen te vergoeden.

Dit is een strop voor u als klant maar helaas ook voor de winkels. Het aannemen van bonnen, die nog in omloop zijn, betekent direct verlies voor de winkels. Over het algemeen zullen de bonnen niet meer worden aangenomen. Het is ook niet mogelijk om de bonnen te gebruiken via de webshop.

Er zijn winkels die uit coulance die bonnen nog accepteren maar alleen als de bonnen ook bij dezelfde winkel zijn aangeschaft, zichtbaar aan een stempel van betreffende winkel. Lokale wereldwinkels bepalen dus zelf of ze de cadeaubonnen nog aannemen.