Wat is een wereldwinkel?

Wat is dat eigenlijk, een wereldwinkel?

Een wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

Fairtrade

Eerlijke handel zit in ons DNA. We ondersteunen producenten in ontwikkelingslanden door hen eerlijke kansen te bieden via de handel, niet alleen via hulp. Veel van onze producten worden met de hand gemaakt door deze producenten.

Duurzaam

Duurzaamheid staat centraal in onze selectie. Veel van onze producten dragen bij aan een duurzamere wereld, of het nu gaat om herbruikbare items of producten met een lagere ecologische impact.

Lokaal en sociaal

Impact reikt ook tot in onze eigen omgeving. We omarmen lokale producten, vaak vervaardigd door kleine ondernemers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor alle gelegenheden

Levensmomenten

Voor elke belangrijke gebeurtenis in je leven vind je bij ons een passend cadeau, met een verhaal dat raakt.

Relatiegeschenken

Laat je bedrijf de impact van eerlijke handel en duurzaamheid uitstralen door onze relatiegeschenken te geven. Wij denken met je mee, of het nu voor één persoon of voor een hele groep is.

Kerstpakketten

Vier de feestdagen met kerstpakketten die niet alleen bijzonder zijn, maar ook een verschil maken voor een betere wereld. We bieden maatwerk, van kleine tot grote aantallen, met flexibele opties zoals personeelskerstmarkten.